Helsingin kirjamessut 2006
Torstaina 26. lokakuuta kello kaksi iltapäivällä semppalaiset lähtivät koulultaan Pihlajamäestä, kuten jo useampana vuonna historiassa, kuudensille Kirjamessuille Pasilan messukeskukseen.
Mukaan lähti iloisissa tunnelmissa noin kolmisenkymmentä nykyistä oppilasta ja senioria.
Ovella laskettiin läsnäolijat, maksettiin sisäänpääsystä ja hihkuttiin innosta. Heti portin sisäpuolella porukka hajaantui. Koska aikaa oli vain messujen sulkeutumiseen asti kello kuuteen, kaikilla oli kiire tutkimaan antia. Meidän pieni porukkamme lähti vanhasta tottumuksesta tutkimaan antikvaarisia kirjamessuja.
Erityistä kiinnostusta herättivät sarjakuvauutuudet ja fantasiakirjat. Tässä hyllyjä koluavat Taimi ja Suvi.
Metsien villi asukki Mia löysi myös helposti omannäköistään luettavaa.
Matias taas perehtyi yritystaidon kiemuroihin Roope Ankkaa selailemalla.
Harrastuksistaan mies tunnetaan. Mikael ja Mr. Spock ovat kuin kaksi marjaa, mutta Mikaelilla on kotonaan enemmän kuin kaksi Spockin seikkailuista kertovaa kirjaa.
Kirjamessut ovat, paitsi kirjanystävän tärkeä markkinapaikka, myös oivallinen tilaisuus törmätä tuttuihin. Tässä Mikaelin kanssa kokemuksia vaihtaa kirjallisuuslinjalta vuonna 2002 valmistunut Hanne.
Tunteja messuja koluttuamme ja noin 70 euroa köyhempinä lähdimme tutustumaan samaan aikaan järjestettäviin Ruokamessuihin. Eräs messujen herkullisista kokemuksista oli oman minipitsan leipominen ja paistaminen. Mukaan oli tarttunut myös semppa-aktiivi Laura.
Mikä hieno päivä tämä on ollutkaan! Kuulutuksissa neuvotaan jo poistumaan messukeskuksesta, mutta porukkamme istahti vielä nauttimaan välipalasta ja kertaamaan antoisan reissun kokemuksia. Messuille taas ensi vuonna, eikö niin?