Semppa.net Foorumin päävalikko
Kirjoittaja Viesti
<  Henki ja Elämä  ~  Iltapäivän ratoksi - Pakina
Neropatti
LähetäLähetetty: Per Elo 12, 2005 11:35 am  Vastaa lainaamalla viestiä
Ylläpitäjä


Liittynyt: 10 Kes 2005
Viestejä: 892
Paikkakunta: Ghetto-Savela

Ajattelin laajentaa tarjontaa lehtikirjoituksen puolelle. Tässä pakina. Tyylilajia suunnittelen harjoittlelvani enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Lisääkin siis tulollaan...

-----

Oletko ollut uutispimennyksessä? Taivaalta on pudonnut muutama joutava esine. Ensin putosi avaruudesta kovalla jyrinällä ja kahden äänivallipamauksen saattelemana, mutta kuitenkin hallitusti, Discovery–sukkula. Sisällä olleet seitsemän miehistönjäsentä selvisivät naarmuitta. Heti seuraavana päivänä vähän alempaa putosi kahden pamauksen kera hallitsemattomasti Copterlinen Sikorsky–mallinen helikopteri. Sisällä olleet 12 matkustajaa ja kaksi miehistön jäsentä vajosivat heti rotiskon mukana 50 metrin syvyyteen meren pohjaan ja kuolivat. Ensimmäisellä tapauksella oli arviolta miljoonia katselijoita ympäri maailmaa. Jälkimmäistä sen sijaan seurasi tiettävästi vain yksi jyrkän putoamisen havainnut silminnäkijä. Sitten vielä väitetään, että kuoleman katseleminen kiehtoo ihmisiä.

Discoveryn naispuolinen kapteeni tarttui aluksensa ohjaimiin vasta muutamaa minuuttia ennen laskeutumista. Muun ajan alusta ohjasi tietokone. Sikorskyn kapteeni, joka oli yhtiönsä pääjohtajan mukaan erittäin kokenut ja taitava pilotti, ei ehtinyt avata helikopterinsa hätäkellukkeita ennen iskeytymistä mereen. Arvioiden mukaan tämä saattoi johtua siitä, että aluksen hallinta oli menetetty juuri ennen mereensyöksyä. Sitten vielä väitetään, että naiset ovat vaara ratissa. Miehet näyttävät olevan vaaraksi, vaikkeivät he edes ohjaa.

Discoveryn laskeutumista suorana selostanut BBC:n toimittaja harmitteli sitä, etteivät miehistön perheenjäsenet ehtineet seuraamaan sukkulan laskeutumista paikan päälle, sillä he odottivat sen laskeutuvan toisella puolella Amerikan mannerta. Kymmenen uutisissa mustaan pukuun sonnustautunut ankkuri mainitsi, että Sikorskyn uhrien omaiset haluavat, ettei menehtyneiden nimiä mainita, mutta että sillä ei ole mitään väliä. Sitten vielä väitetään, että onnettomien uutisten äärellä mässäillään uhrien ja omaisten surulla. Eihän koko uhreilla näytä olevan edes mitään väliä, kunhan heitä on.

Avaruusalus Discoveryn laskeutumisen aattona ei unohdettu mainita edellistä NASAn sukkulaa, Columbiaa, joka räjähti kappaleiksi juuri ennen laskeutumista, mutta muistettiin lohdutella, että tällä kertaa jokainen yksityiskohta on otettu huomioon ja alus on äärimmäisen turvallinen. Sikorskyn yhteydessä muistettiin taivastella parin vuoden takaisia samanmerkkisten kopterien onnettomuuksia ja Copterlinen lentokieltoa epäpätevien kuljettajien takia. Onneksi kuitenkin kehuttiin miehistön nykyistä koulutustasoa ja kerrottiin Sikorskyn olevan meripelastukseen suunniteltu ja erittäin turvallinen. Sitten vielä väitetään, että tilastojen perusteella voidaan päätellä jotain.

Sikorskyyn oli tehty rutiininomainen huoltotarkastus onnettomuutta edeltävänä aamuna. Koko maailma sen sijaan pidätti henkeään, kun Discoveryä paikkailtiin esittelykuntoon miehistön mm. teipistä ja narusta näpertelemällä sahalla reilu viikko ennen laskeutumista. Sitten vielä väitetään, että ajoneuvojen säännölliset huollot säästävät henkiä.

NASA joutuu ehkä tämänkertaisesta onnistumisesta huolimatta lopettamaan veronmaksajille omaisuuksia kustantaneet sukkulalennot sillä perusteella, että ne ovat vaarallisia. Copterline saa ehkä onnettomuudesta huolimatta jatkaa bisnesmiesten kuskaamista helikoptereilla lahden yli sillä perusteella, että se on nopeaa. Sitten vielä väitetään, ettei maailmassa ole oikeutta.

----

Okei. Pakina on kirjoitettu helikopteriturman vastaisena yönä, joten muutamaan juttuun on jo tähän mennessä saatu toisenlaisia vastauksia. Näitähän sattuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
pirkko
LähetäLähetetty: Tii Elo 16, 2005 6:50 pm  Vastaa lainaamalla viestiäLiittynyt: 13 Kes 2005
Viestejä: 50
Paikkakunta: Helsinki

Häh? Helikopterisurman vastaisena yönä? Untako näit vai muuten vain enteitä?

Mutta jatka ihmeessä pakinoiden kirjoittamista. Sinullahan on siihen mitä ilmeisimmät taipumukset!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kifvikka
LähetäLähetetty: Kes Elo 17, 2005 5:51 pm  Vastaa lainaamalla viestiäLiittynyt: 23 Kes 2005
Viestejä: 211
Paikkakunta: Hki, Puistola

Hyvälta kuulostaa/näyttää. Paha sanoa muuta, kun niin monista asioista on jo saatu lisätietoa Razz

_________________
Ei ollut reilua, Palmu kamppas!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Neropatti
LähetäLähetetty: Per Elo 19, 2005 5:01 pm  Vastaa lainaamalla viestiä
Ylläpitäjä


Liittynyt: 10 Kes 2005
Viestejä: 892
Paikkakunta: Ghetto-Savela

Saari kirjoitti:
Häh? Helikopterisurman vastaisena yönä? Untako näit vai muuten vain enteitä?


Kun olet kerran moderaattori, niin mikset korjaa virhettä?

En korjaa kyllä minäkään. Miettikää kaikki ankarasti miten saan profetiankaltaiset tietoni tulevaisuudesta. Uusi pakina on jo valmisteilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Neropatti
LähetäLähetetty: Maa Syy 05, 2005 11:52 am  Vastaa lainaamalla viestiä
Ylläpitäjä


Liittynyt: 10 Kes 2005
Viestejä: 892
Paikkakunta: Ghetto-Savela

Tässä on kolmas pakinani. Toinen oli niin surkea, ettei se ollut arvoinen näkemään päivänvaloa. On muuten turkasen vaikeaa keksiä aihetta pakinaan. Taidan olla pohjimmiltani enemmänkin kolumnisti.

*****

Niinkin lyhyellä aikavälillä, kuin minun elämäni aikana, maailma on raaistunut. Huomasin tämän jälleen, kun luokkakaverini vastaus johonkin oli tehty, mikä tehty. Tämä hiukan äijämäinen tokaisu on ilmaantunut alta kolmikymppisten kielenkäyttöön. Syyllinen tähän on eräs vanha herra, joka tulkinnasta riippuen, joko teki, tai sitten ei tehnyt jotakin, mutta teki kuitenkin jäyhästi, minkä teki

Kun olin pieni ala-asteikäinen piltti 80-luvulla, omituisen höpöttäjän suussa kuluivat apuuvat ja tervikset. Kyllä lähtivät silloin kotimaisten sketsiviihdyttäjien kuolemattomat jatimatikit järveen, eikä perinteistä lappalaispukua voi vieläkään kunnolla katsoa, ilman jostain tietoisuuden kellarista kaikuvaa nunnuka-nunnuka –joikua. Viattomia olivat ne ajat, kun Aimo Surakka puhui kauppatorilta saukonraatoon.

Suuri muutos tähän tuli 90-luvulla, jolloin poliitikkojen vanavedessä syyteltiin mediapeliä ja juotiin nyt kahvia. Lentävät lauseet tulivat silloin tavallisesti niin harmaan virkamiehistön suusta. Palloa sysättiin aina jonkun muun hoteisiin ja nahkurin orretkin oli stokkan kellon veroinen tapaamispaikka. Lama masensi niin, että vitsiä jaksettiin vääntää korkeintaan Viinasen nimestä ja viimeisimmistä työttömyyspaketeista, jotka nekin kirvoittivat lähinnä katkeria nauruja.

Viimeisin villitys ovat rakastetut rikollisemme. Kuten tiedetään, vankilassa kaikki ovat syyttömiä ja kootut selitykset tuomioistuimen edessä päivittäin kuultua potaskaa. Miksi emme siis kaikki ottaisi mallia näiden velikultien edesottamuksista? Eräänkin vaimonpahoinpitelijän heikosta sivistyksestä kielivä elämä on laiffii –sutkaus on, useiden muiden ohella, jäänyt elämään ja niittää mainetta. Toisen aseen kanssa riehuneen ex-viikingin intiimi uloskäyntitatuointi on tultu tuntemaan paremmin, kuin ehkä tahdottaisiin. Ja nyt sitten. Olen syytön ja sillä sipuli. Täytyy odottaa vielä jokunen viikko, ennen kuin saadaan tietää, millaista asennetta totuuteen lausahdus osoittaa. Synkkyydessään se jättää kyllä varjoonsa päällenauretut hokemat ja arkadianmäkeläiset mutinat. Kunpa palaisimme vielä joskus maitotytön puhtaaseen koskemattomuuteen.
Taitaa olla turha toivo.

****

Okei. Olen kyllä tietoinen siitä, ettei tässä jutussa ole totuutta siteeksikään, mutta journalistina minun on tehtävä tiettyjä kärjistyksiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia

Näytä seuraava aihe
Näytä edellinen aihe
Sivu 1 Yht. 1
Semppa.net Foorumin päävalikko  ~  Henki ja Elämä

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin


 
Siirry:  

Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Powered by phpBB and NoseBleed v1.09