Semppa.net Foorumin päävalikko
Kirjoittaja Viesti
<  Kuva kertoo  ~  Frank Miller: 300
Strukturaalilingvisti
LähetäLähetetty: Sun Syy 02, 2007 12:41 pm  Vastaa lainaamalla viestiä
Tekninen tuki


Liittynyt: 10 Kes 2005
Viestejä: 493
Paikkakunta: Helsingin kylä

On tunnettu juttu, että herkässä lapsuudessaan Frank Miller näki elokuvan The 300 Spartans, joka teki tähän lähtemättömän vaikutuksen. Pikku Frank varmisti useampaan otteeseen vanhemmiltaan, että valkokankaalla lyyhistyvät sankarit todella kuolivat. Tämä elämys, ja etenkin oivallus siitä, ettei mahtavinkaan soturi ole tuhoutumaton, on selvästi jättänyt jälkensä Millerin hahmonsuunnitteluun ja käsikirjoituksiin. Aikana, jolloin sarjakuvasankarit olivat kuivettuneet omaan voittamattomuuteensa, Miller oli mukana uudistamassa koko supersankarigenreä luomalla viallisia, epätäydellisiä sankareita. Koska Millerin aiempi tuotanto on ollut pääosin hienoa, on pienoinen tragedia, että tämä liki katselukelvottomaksi elokuvaksikin kääntynyt työ voi olla monelle nuorelle ensikosketus Millerin sarjakuvaan.300 kertoo Thermopylain solan taistelusta, jossa helleenien armeija, jonka ydinjoukon muodostivat Spartan kuninkaan Leonidaan johtamat kolmesataa spartalaista, vastusti barbaarivalloittaja Kserkseen miljoonapäistä persialaisarmeijaa päiväkausia. Sarjakuva keskittyy sotureidensa rakastamaan ja palvomaan kuningas Leonidaaseen, sekä nostaa tämän rinnalle päähenkilöiksi nuoren Stelioksen ja tarinankertoja Dilioksen, jotka kuitenkin lähinnä kiillottavat jo valmiiksi turhan täydellisen kuninkaansa kilpeä. Muutenkin tämän sarjakuvan yhteydessä päähenkilöistä puhuminen tuntuu perusteettomalta, pääosassa kun eivät ole niinkään henkilöt, vaan näiden toiminta. Pääpaino on sanalla toiminta, koska sitä sarjakuvassa riittää, ja Millerin tyyliin se on näyttävää. Parhaimmillaan loistavat kuvat vain seuraavat toisiaan, huonoimmillaan taas liian tiheät ruudut puuroutuvat yhdeksi mössöksi. Miller on tehnyt aiemmin useampaan otteeseen yhteistyötä värittäjä Lynn Varleyn kanssa hengästyttävän upein lopputuloksin, mutta tällä kertaa väritys tekee monesti ruuduista entistä suttuisempia Millerin unohdettua yksityiskohdat.

Miller on ilmeisesti henkilöhahmojensa esikuvia kunnioittaakseen pyrkinyt välttämään näiden likaamista. Näin sarjakuvan hahmoista puuttuu syvyys, joka Millerin muista hahmoista on tehnyt kiinnostavia. 300 on paikoin visuaalisesti hyvinkin vaikuttava, mutta juonen ja henkilöiden kannalta melkoisen ontto ja hengetön. Lisäksi kylläkin tyylikäs kovakantinen jättikirja on turhan hankala luettava; sylissä liian iso ja kulmikas, pöydällä taas pelkästään liian iso. Dark Horse eittämättä panostaa sekä laatuun että ulkoasuun. Sisällön suhteellisesta heikkoudesta huolimatta on joka tapauksessa hienoa, että 300 on myös suomennettu, ja kieltämättä rajallisen kokemukseni mukaan aivan mallikkaasti. Jälleen hieno teko Egmontilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
pin
LähetäLähetetty: Tii Syy 04, 2007 8:47 pm  Vastaa lainaamalla viestiäLiittynyt: 30 Elo 2007
Viestejä: 66
Paikkakunta: HKI

Lienee aika off-topic, mutta miksen ole kuullut tästä elokuvasta muuta kuin että tylsä homoelokuva? o__ô Aina ton DVD:n ja VHS:n mainoksen aikana tulee mieleen, että mitenköhän tuollaisesta elokuvasta saa homon ja vielä siten, että se on YLIPURSUAVAN homo. X"D

_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia

Näytä seuraava aihe
Näytä edellinen aihe
Sivu 1 Yht. 1
Semppa.net Foorumin päävalikko  ~  Kuva kertoo

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin


 
Siirry:  

Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa
Powered by phpBB and NoseBleed v1.09